Ovaj portal koristi i preporučuje AVALON web hosting

Život

Oda slabosti, oda radosti…

Kako je čudesno gledati novi život rođen od mladoga života. Smješka (tako ćemo je zvati) je nedavno odrasla, ne svojom voljom nego životom. Danas drži svoje dijete u rukama, malo, sitno, zaštićeno ljubavlju i njezinim pogledima. Kad’ prije? Zar je moguće? Već je mama. Kako brzo nezaštićen čovjek prihvati ulogu najvećeg zaštitnika tek rođenoga djeteta. Nezaštićen postaje zaštitnik. Izgleda da su najnježnije ruke one koje nitko nije mazio; najosjetljivije srce ono koje nije imalo utočišta; najsjajnije majčine oči one koje su plakale.

Veličanstvena je činjenica da je Bog našim rukama povjerio brigu za najslabije. Pustio je da odlučimo hoćemo li umnažati ili skrivati ljubav. Kako će voljeti netko tko nije primio ljubav od primarnih davatelja? Ljubavlju. Onom koju svatko u sebi nosi. Nitko me ne može uvjeriti da je barem jednom u životu nije primio, makar od slučajnog prolaznika. Možda je nije prepoznao, možda je takvu nije htio, ali i to je ljubav. Gdje ćemo i šta ćemo s njome? Na nama je. Život nekome daje muku-da umnoži ljubav. Nekome daje ljubav da umnoži ljubav. Na koncu svakome dadne čovjeka-da umnoži ljubav. Drugi su žedni naše ljubavi i jedino dajući mi primamo istu. Ljubav rađa ljubav; gorčina gorčinu, mržnja taštinu.

Smješkine oči kažu da su odlučile umnažati-ljubav. Onu koju su ponekad prosile, često u prolaznicima prihvaćale i svima, baš svima u najljepšem osmijehu davale. Danas se smije svome djetetu očima suznim od radosti; srcem spremnim da sakupi i umnoži svu ljubav koju je ikada u životu primilo. Ljubav. Ljubav. Ljubav. Sto puta ću ponoviti-ljubav.


Što reći?

Vikend sam provela sa svojima,

neobično novima, neobično mojima.

Oda slabosti, oda radosti istodobno.

Pun života.

Starog života.

Novog života.

Budućeg života.

Sve u svemu-ljubav.

Obnavljajuća.

Ohrabrujuća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *